Pluktuin de Melkweg is van de familie Timmermans in Oud-Bergentheim. Naast de pluktuin is er een jongveestal en agrarische kinderopvang op het erf. De naam is  een knipoog en herinnering aan de melkkoeien die in 2020 het bedrijf verlieten. 

Het begin

In het voorjaar van 2021 ontstond het idee om een bloementuin te beginnen op een stukje braakliggend terrein. Vol enthousiasme werd de grond bewerkt, zaden besteld, plattegrond gemaakt en plantvakken uitgezet. Al doende leren we van alles en maken automatisch plannen voor een volgend seizoen. 

Biodiversiteit

Voor het stimuleren van de biodiversiteit zijn er intussen op meerdere plekken op het erf bloemen ingezaaid. In de pluktuin is het groeiproces van de planten van dichtbij te volgen voor de kinderen van onze kinderopvang. 

Bezoekers

In 2023 is er een tuinkas in gebruik genomen en is de tuin in oppervlakte verdubbeld. Meer bloemen, insecten en  meer ruimte voor bezoekers. We heten je van harte welkom bij Pluktuin de Melkweg! 

 

Het verwonderen en genieten van het groeiproces, de prachtige kleuren, geuren en de bezoekende insecten zorgden ervoor dat we verliefd werden op de tuin. Het geplukte bosje bloemen brengt dit gevoel mee naar huis!  Dit willen we delen met jou! 

Pluktuin de Melkweg in Bergentheim